Kedjedata visar att miljonärer strömmar till Bitcoin … och det räcker inte för alla

Efterfrågan på Bitcoin ökade multifold 2020. Och kedjedata visar att tillgångens begränsade utbud kan orsaka brådska.

Bitcoin FOMO-tåget

Bitcoin, världens största kryptovaluta, såg en kraftig efterfrågan i fjol mitt i dystra ekonomiska utsikter, oro för dollarinflation, försvagade fiatvalutor, oavbruten penningutskrift och låga avkastningar på traditionella tillgångar.

Rallyen såg till och med att institutionella spelare satte sig upp och noterade tillgången när den bröt igenom sin tidigare rekordhöga nivå på 19 800 dollar till så mycket som 41750 dollar i december 2020. Några av dessa inkluderade flera miljarder fonder som Guggenheim Partners , som lämnade in sin intresse för BTC med US SEC förra året.

Andra tog steget. Paul Tudor Jones, miljardärinvesterare och rektor för Tudor Investments, lade nästan 2% av sitt kapital i tillgångsklassen och uppgav att det var en ”stor spekulation” men den ”snabbaste hästen” bland alla andra tillgångar på den öppna marknaden.

Teknikföretag FOMOed också in. Fintech Service Square, som ägs av Bitcoin-advokaten och Twitter-grundaren Jack Dorsey, investerade 50 miljoner dollar av sina statsfonder i BTC och uppgav att det var ett instrument för „ekonomisk bemyndigande och ger ett sätt för världen att delta i ett globalt monetärt system.“

Men som inte överskugga business intelligence firma Micro s chad -liknande Bitcoin köp. Från och med augusti 2020 byggde företaget en position på 1 miljard dollar i tillgången. Dess största köp kom i december när det samlade 650 miljoner dollar i en konvertibel sedel och använde intäkterna för att köpa mer Bitcoin.

Vad on-chain data säger

Trots volymerna har institutionellt intresse för Bitcoin precis börjat. On-chain-analytiker Willy Woo sa i en tweet idag att „whale gyning“ säsongen nu var här, som ett rekordantal stora Bitcoin-transaktioner visade.

Woo nämnde vidare:

„Världen har 47 miljoner miljonärer, 71% av dem bor i USA eller EU, det finns bara 14,9 miljoner BTC i omlopp, och endast 4,1 miljoner BTC är likvida och kan därför köpas.“

En sådan likviditetspress på försäljningssidan orsakade sannolikt rekordet av Bitcoin-köp under den senaste månaden, vilket i sin tur pressade tillgångens pris till över 23 000 dollar och därefter, sade Woo.

Samtidigt tillade Woo att uppgifterna visade att leveransen av 4,1 miljoner ”flytande” mynt (eller de som var tillgängliga att sälja) minskade stadigt mitt i penningtrycket och stimulansrundorna. En observation som föreslog att marknaden för närvarande är låg på säljare.